Anketa

Da li Vam se sviđa novi dizajn stranice?
  Da, dobar je

  Ne, prethodni je bio bolji

  Nisam siguran


Rezultati

ODRŽANA PREZENTACIJA DEFICITARNIH OBRTNIČKIH ZANIMANJA UČENIKA SREDNJIH STRUKOVNIH ŠKOLA NA 20. OBRTNIČKOM I GOSPODARSKOM SAJMU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE


Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa srednjim strukovnim školama i ove godine je tradicionalno na jubilarnom Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima organizirala prezentaciju deficitarnih obrtničkih zanimanja učenika srednjih strukovnih škola.
Učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“, Obrtničke škole Koprivnica i Srednje strukovne škole Đurđevac sva tri dana sajma prezentirali su svoja znanja i vještine iz 12 obrtničkih zanimanja: soboslikar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, kuhar, konobar, krojač, kozmetičar, frizer, tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo, elektroničarmehaničar i automehatroničar. Svoj izložbeni prostor imala je i Srednja gospodarska škola Križevci gdje su posjetitelji mogli dobiti sve potrebne informacije vezane za upis, način rada škole, program i isprobati proizvode učenika škole. Kao i svake godine na sajmu su se mogli razgledati i kupiti uporabni i ukrasni predmeti koje su izradili članovi Učeničke zadruge Strukovne škole Đurđevac.
Sajam je posjetilo oko 650 učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola s područja cijele Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije. Učenici su se posebno zadržavali na prostorima gdje su srednjoškolci prezentirali obrtnička zanimanja. Na jednom mjestu učenici su mogli dobiti sve informacije vezane za upise u škole, programe rada škole te dobiti uvid u način obavljanja određenog zanimanja. Ovaj posjet organiziran je kako bi se djeci koja su pred upisima u srednje škole približila obrtnička zanimanja i olakšalo donošenje odluka vezano za upis u srednju školu. Kako bi dodatno proširili svoja znanja, učenici su u sklopu posjeta sajmu posjetili Gradski muzej Križevci i Grkokatoličku katedralu.
Obrtnička komora je kao i svake godine snosila troškove izložbenog prostora srednjih škola, materijala potrebnih za prezentaciju zanimanja, posjetu kulturno-povijesnim i sakralnim znamenitostima te je za svakog učenika osigurala sendvič, sok i prijevoz autobusima. Obrtnička komora je za sve navedeno utrošila oko 80.000 kuna.Objavljeno: 17.11.2017.