AKTUALNO

Pročitajte

Koprivnička kuharica i državna prvakinja Nikolina Lončar sudjelovala je na europskom polufinalnom kuharskom natjecanju u Ženevi.

Obrtnica i vlasnica restorana Zlatan u Koprivnici uložila je mnogo truda i prošla brojne treninge kao pripremu za ovo prestižno natjecanje pod nazivom Bocuse DOr, no nije se uspjela plasirati među 12 najboljih ekipa koje odlaze na finalno natjecanje. Zadovoljna je što je spremila čak 28 porcija jela od teletine i ribe halibut zajedno sa svojim pomoćnikom, varaždinskim kuharom Zlatkom Novakom, te ovakav plasman ne smatra neuspjehom. - U konačnici sam jako zadovoljna jer smo stvarno odradili dobro sav posao, a usto sam bila jedina žena među 20 natjecateljskih ekipa, svi ostali su bili muški kuhari. Oni su se maksimalno pripremili, koliko sam doznala u razgovoru s njima, no ono što sam primijetila je da je nama nedostajala prezentacija. Tu možda mi i malo financijski zaostajemo za predstavnicima drugih zemalja, rekla je Nikolina Lončar. Dodala je kako joj je bila čast predstavljati Hrvatsku na tako prestižnom natjecanju kuhara iz cijelog svijeta gdje je stekla nova iskustva koja će rado prenijeti ostalim kolegama i mladim kuharima. Na kraju je zahvalila svima koji su joj pomogli pri odlasku na natjecanje, a posebno Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije, Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji. Također nije zaboravila ni izbornika hrvatske kuharske reprezentacije Branka Ognjenovića i predsjednika Hrvatskog kuharskog saveza Damira Crlenija koji su joj pomogli u pripremama.




Natrag
scroll to top