Anketa

Da li Vam se sviđa novi dizajn stranice?
  Da, dobar je

  Ne, prethodni je bio bolji

  Nisam siguran


Rezultati

ODRŽANA PREZENTACIJA ZAKONA O FISKALIZACIJI U PROMETU GOTOVINOM


U srijedu, 28. veljače 2013., u prostorima HGK Županijske komore Koprivnica održana je prezentacija Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom.

Prezentaciju su organizirale Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijska komora Koprivnica. Prisutnim obrtnicima i poduzetnicima osnovne odredbe novog zakona predstavile su predstavnice Porezne uprave Područnog ureda Koprivnica.

Sudionici su mogli čuti nešto više o tome tko su obveznici fiskalizacije, tko je obvezan provoditi fiskalizaciju od 1. travnja te što to u praksi znači, tj. koje su promjene dužni uvesti u svoje poslovanje. Nakon same prezentacije predstavnice Porezne uprave odgovarale su na brojna pitanja sudionika.

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije potpisala je Sporazume o poslovnoj suradnji na području nabavke informatičke opreme i programa potrebnih za ispunjavanje uvjeta propisanih Zakonom o fiskalizaciji sa poduzećima „Computer Service“ d.o.o. i „Hangar 18“ d.o.o. Koprivnica. Temeljem potpisanih Sporazuma omogućit će se članovima Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije nabavka opreme po povoljnijoj cijeni kao i potrebnih programskih rješenja.

Svi obveznici fiskalizacije trebaju prema članku 11. st. 2. Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom internim aktom (odluka, pravilnik, rješenje ili sl.) urediti pravila slijednosti numeričkih brojeva računa, popis poslovnih prostora te dodijeljene oznake poslovnih prostora, a posebni interni akt donosi se i za blagajnički maksimum. Primjere navedenih dokumenata možete preuzeti u prilogu ovog teksta.


Objavljeno: 27.2.2013.