OBRTNIČKA KOMORA POTPISALA SPORAZUM S VISOKOM ŠKOLOM ZA EKONOMIJU "NIKOLA ŠUBIĆ ZRINSKI" - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U Koprivnici je danas 23. svibnja 2017. godine potpisan Sporazum o suradnji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Obrtničkog učilišta Pouka i Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje "Nikola Šubić Zrinski". Sporazum je  prilagođen i osmišljen za obrtnike i učenike obrtničkih škola s ciljem stjecanja poduzetničkih kompetencija. Time je stvoren temelj za daljnje obrazovanje i razvitak poduzetničkih vještina u obrtnika. Sporazum su potpisali dekan Visoke škole Nikola Šubić Zrinski prof.dr.sc. Ivica Katavić, potpredsjednica Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije gđa. Irena Kovačić i predsjednik Upravnog vijeća Obrtničkog učilišta Pouka g. Božo Barać. Potpisivanju je bio nazočan i prof. Ratimir Ljubić ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica.
Tajnik Komore Božo Barać, istaknuo je važnost obrazovanja i predanost sustava Hrvatske obrtničke komore u izgradnji i poboljšanju obrazovnog sustava. S obzirom da "Nikola Šubić Zrinski" omogućava studiranje nakon završenog trogodišnjeg obrazovanja izrazio je uvjerenje kako će potpisani sporazum učiniti strukovna zanimanja atraktivnijima, te pomoći ravnomjernijem upisu učenika u strukovna obrazovanja
Dekan Visoke škole dr. sc. Ivan Katavić predstavio je način na koji učenici, po završenom trogodišnjem obrazovanju, mogu upisati stručni dodiplomski studij "Ekonomija poduzetništva" i "Globalna logistika". Naglasio je kako se temeljem sporazuma o obrazovnoj, stručnoj, tehničkoj i znanstveno-istraživačkoj suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Ministarstvom poduzetništva i obrta, Visoka škola Nikola Šubić Zrinski ističe i kao donator nagrade ´Šegrt Hlapić´ koja znači stimuliranje mladih da ostaju kao poslovni subjekti u svojim mjestima.
Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski Zagreb jedna je od četiri ustanove koje čine Obrazovnu grupu Zrinski (OGZ). Osnovana je 2008. godine kao logičan nastavak srednjoškolskog obrazovanja za poduzetništvo. Sukladno deklariranoj viziji i jednom od ključnih strateških ciljeva (društvena uključenost) te dugogodišnjoj suradnji koju OGZ ima s Hrvatskom obrtničkom komorom, omogućila provedbu obrazovnih programa i projekta za učenike, ali i obrtnike koji su završili trogodišnje obrtničke i druge strukovne škole na području RH.


Natrag
scroll to top