EU projekti - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

EU projekti

Do sada je uspješno proveden jedan hvale vrijedan projekt „Stručno osposobljavanje i usavršavanje zavarivača plinom i elektrozavarivača“ koji je sufinanciran iz bespovratnih sredstava Europske unije.


Projekt je bio odobren u sklopu IPA IV komponente Razvoj ljudskih potencijala u okviru natječaja „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih“, a nositelj je bilo Obrtničko učilište POUKA. Partneri u projektu bili su: Marvin d.o.o. iz Koprivnice, Rasco d.o.o. iz Kalinovca, S.C. Savjetovanje i usluge iz Križevaca, a suradnik Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci. 


Cilj provedenog projekta bio je postići unaprjeđenje znanja i vještina zavarivača u svrhu aktivnog traženja zaposlenja i/ili povećanja profesionalnih mogućnosti te poboljšanje materijalnih kapaciteta Učilišta i partnera uvođenjem suvremenih nastavnih sredstava i pomagala.  Ciljna skupina bile su nezaposlene osobe sa završenom srednjom stručnom spremom te zaposleni zavarivači kojima je bilo potrebno dodatno usavršavanje i atestiranje.  Neke od projektnih aktivnosti uključivale su: kreiranje posebnih prilagođenih programa za elektrozavarivače i zavarivače plinom, stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba i zaposlenih zavarivača, atestiranje zavarivača, nabavu opreme za zavarivanje, te tečaj njemačkog jezika. 


Projekt je ostvario dobre rezultate. Od ukupno 88 prijava za projekt stručnog osposobljavanja i usavršavanja zavarivača plinom i elektrozavarivača kroz sva tri kruga natječaja, 38 kandidata je uspješno završilo program. Od ukupnog broja odabranih kandidata, njih 31 bilo je registrirano na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje kao nezaposlene osobe. U 12 mjeseci provedbe projekta broj od 31 nezaposlenih smanjio se na samo 7 što znači da je 24 polaznika (77,42%) pronašlo posao. Tečaj njemačkog jezika završilo je 12 kandidata te su svi uspješno položili završnu provjeru. U dogovoru s partnerima odabrano je 11 najboljih kandidata za polaganje atesta. 


Vrijednost projekta iznosila je 70.945,92 € od čega je preko 90%, odnosno 63.957,75 € bilo bespovratnih sredstava. Provedba projekta započela je 24. prosinca 2013. i trajala je 12 mjeseci.


Natrag
scroll to top