EU projekti - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

EU projekti

U sklopu provedbe bilateralnih aktivnosti između Republike Hrvatske i Kraljevine Norveške na području korištenja biomase od 21. do 24. studenoga 2016. održano je studijsko putovanje u Norvešku.


Na studijskom putovanju sudjelovali su predstavnici Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije predsjednik Zvonko Pecikozić i Kristina Kovač, predavač Obrtničkog učilišta Pouka iz područja obnovljivih izvora energije Branko Pleadin te 4 obrtnika i poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije koji se bave djelatnostima instalacije vode, plina, struje i centralnog grijanja: Denis Zagrajski, Christian Arnuš, Branko Dolenec i Božidar Treščec.


Cilj studijskog putovanja bio je upoznavanje sa načinima korištenja biomase u Norveškoj te educiranje obrtnika i poduzetnika za instalaciju peći i postrojenja koja proizvode energiju iz biomase. Na četverodnevnom putovanju sudionici su imali prilike vidjeti na koji način Norvežani koriste biomasu, prvenstveno u sustavima za grijanje i pripremu tople vode. Norveški domaćini Energigarden – Energy farm održali su tri edukacije na temu proizvodnje i korištenja energije iz biomase, poduzetništva u području bioenergije te na praktičnom primjeru pokazali kako instalirati postrojenje na biomasu. Isto tako, sudionici su posjetili 5 različitih postrojenja koja rade na principu biomase.


Nastavno na ovu aktivnost, predavač koji je sudjelovao na studijskom putovanju izraditi će brošuru koja će služiti kao priručnik instalaterima koji nisu imali prilike posjetiti Norvešku. Isto tako, predstavnici norveškog partnera posjetiti će Hrvatsku i održati edukacije za širu skupinu obrtnika i poduzetnika zainteresiranih za korištenje biomase te posjetiti postrojenja na biomasu na području Koprivničko-križevačke županije.


Sredstva za provedbu ove aktivnosti u iznosu od 29.813,00 € Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije osigurala je iz Bilateralnog fonda Norveških financijskih mehanizama i EGP-a.


 


Natrag
scroll to top