EU projekti - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

EU projekti

U prostorima Strukovne škole Đurđevac, 12. studenoga 2019. godine održana je završna konferencija projekta „Želim biti majstor“. Vrijednost projekta je 696.846,75 kn, a za njegovu provedbu osigurana su bespovratna sredstva  u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“. Provedba projekta započela je 14. svibnja 2018. godine i trajala je 18 mjeseci.

Nositelj projekta je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a partneri Obrtničko učilište POUKA, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Strukovna škola Đurđevac, Obrtnička komora Koprivnica i Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci.

U okviru projekta održane su brojne aktivnosti među kojima i prezentacija deficitarnih obrtničkih zanimanja na Danima otvorenih vrata, motivacijske radionice za učenike u osnovnim školama na području županije, posjet učenika osnovnih škola 21. i 22. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije, posjet učenika i nezaposlenih osoba uspješnim poduzetnicima i obrtnicima na području županije kao i organizacija motivacijskih radionica za nezaposlene.

Putem navedenih aktivnosti, projektom se nastojalo pospješiti zapošljavanje nezaposlenih osoba i učenika te omogućiti kvalitetnije i brže uključivanje na tržište rada na području Koprivničko-križevačke županije. Osim navedenog, projektom se motiviralo učenike i nezaposlene osobe na upis u deficitarna obrtnička zanimanja, posebice trogodišnja zanimanja i to vodoinstalater, automehatroničar, autolimar, monter suhe gradnje, CNC operater, kuhar, stolar, limar, strojobravar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, tesar, zidar, soboslikar-ličilac, pekar, mesar, krojač i konobar. Isto tako, projektom se ukazalo na nužnost cjeloživotnog obrazovanja kao preduvjet uspješnog i kvalitetnog poslovanja i razvoja pojedinca u postojećem sustavu. Sudjelovanje učenika u projektnim aktivnostima nadmašilo je planirani broj, pri čemu je sudjelovalo 1.248 učenika osnovnih škola i 165 učenika srednjih škola, dok je broj nezaposlenih osoba koji je sudjelovao u projektu bio 60 osoba.

Voditeljica projekta Jasmina Sinovec, prezentirala je provedene aktivnosti i rezultate projekta svim prisutnima gdje su bili nazočni i zamjenik Župana g. Ratimir Ljubić, Tajnik Komore g. Božo Barać, ravnateljica PORA Razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije gđa. Melita Birčić, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac g. Darko Špoljar, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica g. Zlatko Martić i ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci gđa. Gordana Juran-Ratković.

Tajnik Komore g. Božo Barać izrazio je zadovoljstvo s izuzetnom suradnjom s partnerima projekta te je naglasio da se nastojalo putem EU projekata osigurati što kvalitetnija promocija obrtničkih zanimanja. Ravnatelj Strukovne škole Đurđevac g. Darko Špoljar isto tako je izrazio zadovoljstvo postignutim u projektu i zajedničkom uspješnom suradnjom svih partnera. Zamjenik Župana g. Ratimir Ljubić je u ime Županije Koprivničko-križevačke pohvalio projekt kojim se promoviraju obrtnička zanimanja koja ne bi trebala imati degradirajući status, tim više što se radom u obrtničkim zanimanjima mogu ostvariti vrlo dobri financijski prihodi.


Natrag
scroll to top