AKTUALNO

Pročitajte

U nedjelju, 13. studenoga 2022.g. završen je 24. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije. Sajam se održavao od 11. do 13. studenoga 2022.g. u prostorima Sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima.

Ovogodišnji sajam okupio je oko 200 izlagača iz cijele Hrvatske koji su na ukupno 1.700 m² unutarnjeg i 2.500 m² vanjskog izlagačkog prostora brojnim posjetiteljima predstavili svoje proizvode i usluge. Sajam je organiziran uz partnerstvo Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede. Tema ovogodišnjeg Sajma bila je „Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije“, a program je bio obilježen i organizacijom okruglih stolova o poduzetništvu, poljoprivredi i ruralnom razvoju, prezentacijama i stručnim skupovima te turističkim i gastro-izložbama.

Sajam je svečano otvorila ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ujedno i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, koja je u svom obraćanju istaknula kako sajamska tradicija u Križevcima i Koprivničko-križevačkoj županiji govori o dobroj gospodarskoj klimi i otpornosti tvrtki i gospodarstva. Također, istaknula je, obzirom na temu Sajma, važnost fondova Europske unije za ulaganje u zelenije gospodarstvo.

U subotu su u organizaciji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Sajam posjetili obrtnici iz Sisačko-moslavačke, Ličko-senjske, Osječko-baranjske, Karlovačke, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Šibensko-kninske županije. Sajam su podržali i predstavnici Obrtne zbornice Domžale iz Slovenije te Gospodarske i trgovačke komore iz Nagykanizse, Mađarska. 

Najveseliji događaj bio je nastup Dječjeg vrtića Križevci, COOR Križevci, Dječjeg vrtića Zraka sunca i Dječjeg vrtića Čarobna šuma, a župan i suradnici prisustvovali su i okruglom stolu na temu „Obnovljivi izvori energije za učinkovitiju poljoprivrednu proizvodnju“, uz dekanicu Visokog gospodarskog učilišta Križevci Marcelu Andreata-Koren te ostale predstavnike institucija.

Zadnji dan sajma u prijepodnevnim satima izlagače je obišao župan Darko Koren te je u društvu direktora Sajma Bože Baraća i pomoćnice direktora TZ KKŽ Kristine Sočev posjetio 49. Međugradsku i 31. Međužupanijsku izložbu malih životinja koju tradicionalno organizira Udruga uzgajivača hrvatskih pasmina peradi „Kukmica“ Križevci. Održan je i okrugli stol na temu „Kratki lanci opskrbe u poljoprivredi uz izgradnju distributivnih centara za meso, voće i povrće“, a potom su dodijeljena i priznanja za najatraktivnije izložbene prostore.

Župan Koren uručio je priznanja ovogodišnjim dobitnicima:
1. mjesto: Stolarija Rusan,
2. mjesto: Udruženje obrtnika Križevci 
3. mjesto: OPG Platužić. 

Također, zadnji dan održano je izvlačenje dobitnika nagradne igre Sajma nakon čega je Sajam i službeno zatvoren.

Zahvaljujemo svima koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli uspjehu ovogodišnjeg Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije, posebno svim izlagačima i posjetiteljima i nadamo se jednako uspješnoj suradnji i sljedeće godine na 25. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije.


Natrag
scroll to top