ZAKLJUČCI SA 3. SUSRETA FRIZERA I KOZMETIČARA HOK-a - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U Šibeniku je 24. i 25. svibnja 2009. godine, održan 3. susret frizera i kozmetičara HOK-a. Na susretu su doneseni sljedeći zaključci:

1. Nastaviti uspješnu suradnju područnih obrtničkih komora i škola, te Hrvatske obrtničke komore i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa na smanjenju upisnih kvota za zanimanja frizer, prema stvarnim potrebama tržišta rada.
2. Uz pedikersku struku, izraditi pregled licenciranih salona i u skladu s mogućnostima provedbe praktične nastave u licenciranim salonima, u suradnji sa strukovnim školama odrediti.
3. Izmijeniti Pravilnik o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica u smislu povrata majstorskog ispita za zanimanje kozmetičar.
4. Aktivno uključiti frizersku i kozmetičarsku struku u odgovarajuća sektorska vijeća, te radne skupine za izradu kvalifikacija.
5. Nastaviti započete aktivnosti sa komisijama za majstorske ispite za zanimanje majstor frizer u cilju definiranja i usuglašavanja standarda kod provedbe majstorskih ispita.
6. Potaknuti intenzivniju suradnju s Agencijom za strukovno obrazovanje na stručnom usavršavanju voditelja praktične nastave strukovnih škola za zanimanje frizer.
7. Nastaviti suradnju sa Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva u cilju realizacije predloženih mjera za olakšavanje posljedica gospodarske krize u obrtništvu.


Natrag
scroll to top