PROMOCIJA DVD-A I KATALOGA “ŽELIM BITI MAJSTOR” - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Na 12. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije održana je promocija DVD-a i kataloga “Želim biti majstor”.

Nakon otvorenja Sajma na izložbenom prostoru Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije održana je prezentacija kataloga i DVD “Želim biti majstor”, te otvorena izložba učeničkih radova. Komora je ovaj projekat pod nazivom “Želim biti majstor” realizirala pod pokroviteljstvom i finacijskom podrškom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.Prezentaciji su prisustvovali Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva gospodin Božidar Pankretić, predsjednik HOK-e Mato Topić, predsjednik Odbora za strukovnu izobrazbu Stipo Barukčić, ravnateljica Uprave za malo gospodarstvo gospođa Tihana Kraljić, ravnatelj Uprave za obrt Darko Horvat, zatim župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik grada Križevaca Branko Hrg, te mnogi drugi uzvanici i gosti. Prisutnima se obratio predsjednik POK Koprivnica Zvonko Pecikozić koji je naglasio ulogu Komore u procesu redovnog i cjeloživotnog obrazovanja, te značaj usklađivanja upisa prema potrebama gospodarstva naše Županije.

Gospodin Stipo Barukčić pohvalio je incijativu POK-a Koprivnica u realizaciji ovog projekta. Ravnatelj Uprave za obrt gospodin Darko Horvat naglasio je važnost ovog projekta kao jedan od oblika promocije strukovnog obrazovanja, te pozvao i druge područne obrtničke Komore da razmisle o realizaciji ovakvih projekata na području svojih Županija. Svrha ovog DVD-a, koji je nastao u suradnji s Obrtničkom školom Koprivnica, Srednjom školom “Ivan Seljanec” iz Križevaca i Strukovnom školom iz Đurđevca je pružiti roditeljima i djeci koja su pred upisima u srednje škole informacije o mogućnostima školovanja za obrtnička zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na njemu su predstavljene strukovne škole naše županije te uloga Komore u strukovnom obrazovanju. Po prvi puta na ovom DVD prezentirana su sva obrtnička zanimanja koja pojedine škole obrazuju, a glavni statisti bili su sami učenici, voditelji praktične nastave i majstori stručni učitelji kojima i ovim putem zahvaljujemo na suradnji.






Natrag
scroll to top