ZA STIPENDIRANJE OSIGURANO PREKO 500 TISUĆA KUNA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U Velikoj vijećnici grada Križevaca, 28. rujna održana je promocija i svečano potpisivanje sporazuma i ugovora o stipendiranju učenika deficitarnih obrtničkih zanimanja za ovu školsku godinu.

Simbolično je potpisan Sporazum o stipendiranju sa tvrtkom Radnik i ugovor o stipendiranju sa učenikom 3. razreda Srednje škole Ivan Seljanec za zanimanje zidar, Marijanom Harča. Ovom prigodom potpisani su i ugovori o stipendiranju sa 42 učenika sa područja bivše Općine Križevci uz nazočnost roditelja. Uz brojne medije svečanosti su bili nazočni: državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima, te predstavnici Hrvatske gospodarske komore, PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, predstavnici lokalnih zajednica i gospodarstvenici.U prigodnom obraćanju predsjednik Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije Zvonko Pecikozić istaknuo je važnost partnerskog djelovanja gospodarstva, države, Županije, gradova Koprivnice, Đurđevca i Križevaca, a posebno gospodarskih subjekata bez kojih ne bi bilo moguće osigurati preko 500 tisuća kuna za 65 učenika, u iznosu 700 kuna mjesečno. Posebno je zahvalio Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva koje je osiguralo 214 tisuća kuna što je najveći pojedinačni iznos u Republici Hrvatskoj.Nazočnima su se prigodnim govorima obratili gospodin Mirko Habijanec u ime gospodarskih subjekata, gradonačelnik grada Križevaca Branko Hrg u ime jedinica lokalne samouprave, te župan Koprivničko – križevačke županije gospodin Darko Koren. Istaknuli su važnost stipendiranja, zajedničke suradnje svih zainteresiranih, a posebno pohvalili Obrtničku komoru Koprivničko- križevačke županije koja je u projektu stipendiranja razvila partnerski odnos svih sudionika u stipendiranju.

Na kraju je državna tajnica gospođa Tihana Kraljić u ime resornog Ministarstva predstavila realizaciju dijela Operativnog plana poticanja za ovu godinu u Koprivničko – križevačkoj županiji. Istaknula je važnost zajedničkog djelovanja Obrtničke komore i ostalih partnera na promociji upisa u skladu s potrebama gospodarstva. Pozvala je učenike da nakon završene škole pokrenu vlastiti posao, te da se ugledaju na uspješne poduzetnike iz svoje okoline. Obrtničku komoru posebno je pohvalila za aktivnosti na području obrazovanja i naglasila da je zbog toga Ministarstvo odobrilo značajna sredstva za praćenje projekata Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije.


Natrag
scroll to top