KONFERENCIJA O CJELOŽIVOTNOM UČENJU - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Prošlog petka, 1. travnja u hotelu Kalnik u Križevcima održana je Konferencija o cjeloživotnom učenju i potpisivanje sporazuma o suradnji u okviru Klastera za unapređenje sustava cjeloživotnog učenja.
O sustavu cjeloživotnog učenja koji je osnovna pretpostavka rasta i razvoja, te važnosti umrežavanja institucija govorila je državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva gospođa Tihana Kraljić koja je ujedno i otvorila konferenciju i istakla potporu provedbi projekta.
Cilj projekta “Umrežavanje za bolji sustav cjeloživotnog učenja“ je doprinijeti povećanju zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih osoba na tržištu rada, a specifični cilj je unaprijediti sustav cjeloživotnog učenja kroz umrežavanje institucija u Koprivničko – križevačkoj županiji. U rad Klastera uključile su se 22 institucije i gospodarski subjekti, među kojima je Obrtnička Komora Koprivničko – križevačke županije, Obrtničko učilište POUKA, Udruženje obrtnika Koprivnica i Zaklada za razvoj obrtništva koji su prepoznali važnost i svrhu cjeloživotnog učenja, te će svojim djelovanjem doprinijeti razvoju sustava cjeloživotnog učenja. Projekt financira Europska unija kroz program „Lokalna partnerstva za zapošljavanje- faza 3“ u okviru IPA IV. komponente Razvoj ljudskih potencijala. Partneri u provedbi projekta Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, PS Križevci kao nositelju projekta su: Udruženje obrtnika Koprivnica, PORA razvojna agencija Podravine i Podravlja i Pučko otvoreno učilišta Koprivnica.


Natrag
scroll to top