OSPOSOBLJENO 37 NEZAPOSLENIH OSOBA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Obrtničko učilište POUKA u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje završilo je sa osposobljavanjem nezaposlenih osoba kojima je ovo prvo zvanje, nakon završene osnovne škole. 37 nezaposlenih osoba s područja grada Koprivnice, Križevaca i Đurđevca uspješno je položilo završne provjere u okviru verificiranih programa osposobljavanja za obavljanje poslova priprematelja jednostavnih jela i slastica, poslužitelja jela i pića te elektrozavarivača. Polaznici osposobljavanja bile su nezaposlene osobe, iz evidencije HZZ-a sa kojima su stručni suradnici Zavoda, psiholozi obavili potrebna testiranja i izdvojili one koji su imali interesa za uspješno svladavanje ovih programa.
Osposobljavanje za navedena zanimanja je počelo krajem veljače, kada su polaznici započeli sa redovnom stručno-teorijskom nastavom, a nastavili odrađivanjem praktične nastave u licenciranim radionicama pod vodstvom majstora – stručnih učitelja.
Za sve polaznike osposobljavanja, bit će organizirana zajednička podjela Uvjerenja koje izdaje Obrtničko učilište POUKA o uspješno savladanim programima, a koje se upisuje u Radnu knjižicu.
Polaznicima osposobljavanja je Obrtnička komora Koprivničko – križevačke županije omogućila da polažu i ispit o stručnoj osposobljenosti pred komisijom Hrvatske obrtničke komore. Ukoliko uspješno polože i ispite propisane programom stručnog osposobljavanja HOK-a za navedena zanimanja polaznicima će biti dodijeljena Uvjerenja HOK-a koja se upisuju u Radnu knjižicu, a sa kojima dobivaju mogućnost otvaranja vlastitog obrta, ili mogu postati stručna osoba u nekom obrtu. Na ovaj način ove nezaposlene osobe dobivaju više prilika za promjenom svojeg trenutnog statusa nezaposlene osobe.

Natrag
scroll to top