SVEČANA PODJELA UVJERENJA O STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U organizaciji Obrtničkog učilišta POUKA i Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije u prostorijama Županije u petak 10. lipnja održana je svečana podjela Uvjerenja o stručnom osposobljavanju nezaposlenih osoba koje su uspješno završile program osposobljavanja u Obrtničkom učilištu POUKA. Obrtničko učilište POUKA osnovala je Obrtnička komora Koprivničko – križevačke županije 2010. godine, kao neprofitnu ustanovu za obrazovanje odraslih. Učilište je osnovano s ciljem podizanja kvalitete obrazovanja i osposobljavanja u poduzetništvu i za poduzetništvo u Koprivničko - križevačkoj županiji. O dobroj suradnji sa Županijom, partnerskim institucijama, gospodarskim subjektima, te srednjim školama s područja Županije govorila je ravnateljica POUKE, Melita Ivančić i najavila razvijanje novih programa osposobljavanja.
Prisutnima se obratila državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić koja je podržala osnivanje ovakve ustanove za obrazovanje odraslih, govorila je o značaju cjeloživotnog učenja, te čestitala svim polaznicima koji su uspješno završili programe osposobljavanja i postali prva generacija Obrtničkog učilišta POUKA. Posebno je naglasila značaj polaganja ispita o stručnoj osposobljenosti pred komisijama Hrvatske obrtničke komore, a te ispite je uspješno položilo 27 kandidata. Dobivanjem Uvjerenja HOK-a kandidatima su osigurane veće mogućnosti zapošljavanja, dobivaju mogućnost otvaranja vlastitog obrta ili postati stručna osoba u nekom obrtu – naglasila je gospođa Kraljić.
Obrtničko učilište Pouka se obvezalo u okviru svoje ponude, a pored stručnog osposobljavanja po verificiranim programima, organizirati polaganje i ispita pred komisijama Hrvatske obrtničke komore. Svečanosti su prisustvovali ravnatelj Uprave za obrt Ivan Zvonimir Galić, župan Darko Koren, zamjenici Župana Darko Sobota i Ivan Pal, gradonačelnik grada Đurđevca Slavko Gračan, ravnateljica PORA-e razvojne agencije Melita Birčić, tajnik Županijske gospodarske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, pročelnica Područne službe Križevci HZZ, Jadranka Čapalija, te tajnik Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije Božo Barać.
Projekt “Osposobljavanje nezaposlenih osoba prema potrebama tržišta rada za 2011. godinu” POUKA je odradila u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnom službom Križevci. Verificirane programe osposobljavanja za zanimanja elektrozavarivač, priprematelj jednostavnih jela i slastica, te poslužitelj jela i pića uspješno je završilo 37 kandidata u 5 obrazovnih grupa.


Natrag
scroll to top