ODRŽANA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA OBRTNIČKE KOMORE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Upravni odbor Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije održao je 10. sjednicu dana 24. rujna 2012.g.

Na sjednici je raspravljano o aktivnostima Komore. U okviru projekta „Informatičke kompetencije obrtnika“ Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo je sredstva za provođenje osnovnog te naprednog tečaja informatičkog obrazovanja obrtnika. Obrtnička komora uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta i u suradnji s partnerima osigurala je stipendije u iznosu od 700,00 kn mjesečno za 65 učenika deficitarnih zanimanja u školskoj godini 2012/2013. Raspravljano je o provođenju Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti jer su obrtnici pogođeni nelojalnom konkurencijom.

15. obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održat će se od 9. do 11.11.2012.g. Uputit ćemo poziv obrtnicima da organizirano posjete sajam uz prigodni program.U redovne aktivnosti u obrazovanju spomenuto je provođenje pomoćničkih ispita, ispita o stručnom osposobljavanju, majstorskih ispita, realizacija upisa te održan sastanak s ravnateljima strukovnih škola.Obrtničkom učilištu Pouka odobrena su sredstva za provođenje projekta „Majstorska škola“ za nabavku nastavnih sredstava i pomagala (autonomni mobilni fotonaponski sustav s vjetrogeneratom, solarna elektrana, pametna ploča).


Natrag
scroll to top