OTVORENE NOVE PROSTORIJE KOMORSKOG UREDA OBRTNIČKE KOMORE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije dana 22. listopada 2012.g. svečano je otvorila nove prostorije u Koprivnici, Bjelovarska cesta 75 a.

Svečanosti otvorenja uz brojne goste prisustvovali su saborski zastupnici, zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, gradonačelnici i obrtnici s područja Koprivničko-križevačke županije. Novi prostor ima oko 500 m2 korisnog prostora od čega su 3 učionice opremljene najsuvremenijom opremom koje koristi i Obrtničko učilište Pouka čiji osnivač je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije. U uvodnom govoru Predsjednik komore Zvonko Pecikozić zahvalio je svim institucijama i članovima obrtnicima na suradnji jer ovi dosadašnji rezultati ne bi bili ostvarivi bez njihove pomoći. Stajališta smo da kriza nije vrijeme za depresiju, nego prilika da se stvori okruženje za novi napredak. Župan Darko Koren poručio je vodstvu Komore da budu zaštitnici obrtnika kao najugroženijeg dijela poduzetništva.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec rekao je da je novi prostor Komore jedan od najljepših i najopremljenijih u komorskom sustavu. Naglasio je ulogu Hrvatske obrtničke komore u obrazovanju te najavu uvođenja ograničene odgovornosti u poslovanju obrta.

Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros osvrnuo se na ulaganja Ministarstva poduzetništva i obrta u gospodarstvo Koprivničko-križevačke županije preko programa „Poduzetnički impuls“. Istaknuo je trend povećanja broja obrtnika o čemu govore i pokazatelji za prvo polugodište kada je otvoreno više novih obrta nego što ih je zatvoreno.

Uz svečanosti otvorenja simbolično je puštena u rad solarna mini-elektrana. Ona je financirana iz projekta „Majstorska škola“ a služit će kao nastavno sredstvo za osposobljavanje montera solarnih sustava u Obrtničkom učilištu Pouka.


Natrag
scroll to top