NATJECANJE U PRIPREMANJU JELA OD ŽGANACA NA 15. OBRTNIČKOM I GOSPODARSKOM SAJMU U KRIŽEVCIMA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U suradnji sa Udrugom kuhara Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskim kulinarskim savezom organizirana je prva Žgancijada, odnosno natjecanje kuhara u spremanju jela s žgancima (palentom ili purom).

Sponzor “Žgancijade” bila je Podravka d.d. koja je omogućila da se na njihovom štandu završavaju natjecateljska jela te osigurala osnovne namirnice. Natjecanju je pristupilo osam kuhara, od kojih po jedan iz Orahovice i Bjelovara, a sudjelovao je i jedan učenik. Ovo prvo natjecanje poslužilo je kao škola za kuhare jer nitko od njih još nije bio službeno ocjenjivan od licencirane Komisije Hrvatskog kulinarskog saveza.

Ovo iskustvo će im dobro poslužiti za drugu godinu kada bi se Žgancijada trebala organizirati kao natjecanje na državnoj razini.

Pobjednica natjecanja je Sabina Kranclbinder iz restorana Zlatan sa jelom „Obojani žganci“. Drugo mjesto zauzela je voditeljica kuhinje u Pivnici KRALUŠ sa jelom „Suncokret u krupici“. Treće mjesto zaslužio je gost iz Orahovice (restoran Svjedok) Dragan Lizačić sa jelom „Slavonski dukat“.


Natrag
scroll to top