SVEČANA PRISEGA SUDACA SUDA ČASTI HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Organizirano je davanje svečanih prisega sudaca Suda časti Hrvatske obrtničke komore te su potpisane svečane izjave za mandatno razdoblje 2012.-2016. godine: gospođe Marine Horvat Pavlic, gospodina Zvonka Pecikozića i gospodina Ive Matića.

Sud časti nadležan je za provođenje postupaka radi povreda trgovačkih i poslovnih običaja u obavljanju obrta, povreda na štetu naučnika te povrede akata i ugleda Komore, područnih obrtničkih komora, udruženja obrtnika i njihovih tijela.

Pri odlučivanju o odgovornosti za počinjenje navedenih povreda Sud časti posebnu pažnju posvećuje poštivanju osnovnih načela obveznih odnosa, a posebno načelu savjesnosti i poštenja u poslovanju, kao i zaštiti interesa članova Komore te očuvanju cjelovitosti komorskog sustava i zaštiti digniteta tijela organizacija koje ga čine.

Putem rada Suda časti HOK-a provodi se Zakon o obrtu i Zakon o zaštiti potrošača, potiču, razvijaju i štite poslovni i trgovački običaji i poslovni moral te štite potrošači. Sud časti HOK-a osigurava i zaštitu ugleda cjelokupnog komorskog sustava, kako među svim njegovim dijelovima, tako i prema javnosti pri odlučivanju o odgovornosti članova za počinjenje aktima propisanih povreda.


Natrag
scroll to top