ODRŽAN SASTANAK SA ČLANOVIMA ISPITNIH KOMISIJA ZA POLAGANJE KONTROLNIH ISPITA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U prostorima Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak, 25. veljače, održan je sastanak članova ispitnih komisija za polaganje kontrolnih ispita u Obrtničkoj školi Koprivnica.

Sastanku se odazvalo dvadesetak obrtnika članova komisija te predstavnici Obrtničke škole Koprivnica. Ovaj sastnak sazvan je s ciljem da se istakne važnost podizanja kriterija kod polaganja kontrolnih ispita kako bi se na vrijeme uočili eventualni nedostaci u ostvarivanju ciljeva i zadaća naukovanja te kako bi naučnici imali dovoljno vremena svladati vještine koje im nedostaju prije polaganja pomoćničkog ispita.

Tajnik Komore, Božo Barać, istaknuo je kako je naša odgovornost da djeca koja završe strukovne škole zaista i imaju znanje koje se od njih očekuje.U raspravu su se uključili i prisutni obrtnici, članovi ispitnih komisija te istaknuli neke od problema kod provođenja praktičnog dijela naukovanja kao što su nezainteresiranost naučnika za rad, loša suradnja s roditeljima te premalo vremena za kvalitetan rad s naučnicima.

Zaključak sastanka je bio kako svi moramo napraviti najbolje što možemo kako bi djeca stekla potrebne kompetencije, a na ispitima, kontrolnim, a kasnije i pomoćničkim, je potrebno objektivno i realno ocijeniti njihove sposobnosti.

Ovakve sastanke Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije planira održati i u Strukovnoj školi Đurđevac te Srednjoj školi “Ivan Seljanec” prije početka provođenja kontrolnih ispita.


Natrag
scroll to top