ODRŽAN SASTANAK S RAVNATELJIMA OSNOVNIH ŠKOLA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U petak, 5. travnja 2013. godine, u prostorima Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije održan je sastanak s ravnateljima osnovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije.

Sastanku se odazvalo 14 ravnatelja osnovnih škola, a uz njih prisutni su bili i zamjenik župana Ivan Pal, predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Križevci Valerija Kramar Mihalić, ravnatelji Obrtničke škola Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac te predstavnici Srednje škole “Ivan Seljanec”.

Tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać na početku sastanka je pozdravio sve prisutne te objasnio kako je ovaj sastanak sazvan s namjerom da se još više unaprijedi suradnja između Obrtničke komore i osnovnih škola.

Nakon Tajnika prisutnima se obratio zamjenik župana Ivan Pal koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom između Obrtničke komore i škola te istaknuo kako je ovaj sastanak bitan jer su ravnatelji ti koji u svojim školama mogu utjecati na to da se učenicima koji su pred upisima približe i obrtnička zanimanja.

Stručna suradnica za obrazovanje u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije koja je ujedno i voditeljica obrazovanja u Obrtničkom učilište POUKA, Jasmina Sinovec, prezentirala je ravnateljima na koji način Obrtnička komora sudjeluje u redovnom i cjeloživotnom obrazovanju, a isto tako ukratko je predstavila i rad Obrtničkog učilišta POUKA. Između ostalog bilo je riječi o aktivnostima koje Komora provodi na promociji upisa u strukovna zanimanja – od promocije na sajmovima, dana otvorenih vata u strukovnim školama, promocije u medijima do stipendiranja učenika deficitarnih zanimanja.

Predstavnica HZZ-a Područne službe Križevci Valerija Kramar Mihalić prezentirala je aktivnosti HZZ-a u radu s učenicima osnovnih škola na području profesionalne orijentacije te istaknula važnost upisa učenika u deficitarna strukovna zanimanja.

Na kraju sastanka prisutnima se obratila i predsjednica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola gđa Mirjana Bazijanec koja je također izrazila zadovoljstvo održavanjem ovog sastanka.


Natrag
scroll to top