ODRŽANI 17. DANI TRAVNJAKA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Na koprivničkom sajmištu u subotu i nedjelju, 11. i 12. svibnja 2013., održan je 17. po redu poljoprivredni sajam Dani travnjaka.
Organizatori ovogodišnjih Dana travnjaka su Koprivničko-križevačka županija, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijska komora Koprivnica, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Grad Koprivnica, Poljoprivredna savjetodavna služba, Srednja gospodarska škola Križevci, Hrvatska poljoprivredna agencija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačka županija i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima.
Svečano otvorenje sajma, u subotu, započelo je obraćanjem predsjednika organizacijskog odbora Dana travnjaka, zamjenika župana Darka Sobote, koji je predstavio sva događanja predviđena u sklopu sajma. Uz njega, okupljenima su se obratili i obnašateljica dužnosti gradonačelnika, zamjenica gradonačelnika Vesna Želježnjak i saborski zastupnik Stjepan Milinković. Sajam je službeno otvorio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je istaknuo važnost održavanja poljoprivrednih sajmova s obzirom na to da je selo jedan od najvažnijih elemenata očuvanja hrvatskog gospodarstva.
17. Dani travnjaka bili su posvećeni stručnom i praktičnom osposobljavanju poljoprivrednika s obzirom da je osposobljavanje i usavršavanje uvjet za održavanje i razvoj poljoprivredne proizvodnje te uspješno poslovanje u okviru EU. Sajam je u dva dana obišao veliki broj posjetitelja koje je, unatoč lošem vremenu, privukao velik broj izlagača te razna događanja u sklopu Dana travnjaka: kulturno umjetnički program, konjički turnir, natjecanje u ručnoj košnji, Bambino kup – natjecanje mladih uzgajivača teladi te razne prezentacije. Na sajmu se predstavila i Obrtnička komora Koprivničko.križevačke županije te Obrtničko učilište POUKA.


Natrag
scroll to top