POTPISAN UGOVOR O STIPENDIRANJU UČENIKA DEFICITARNIH ZANIMANJA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije u petak 7. lipnja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratne potpore za stipendiranje učenika deficitarnih zanimanja.
Ova potpora odobrena je u okviru programa poticanja poduzetništva „Poduzetnički impuls“, mjere „Obrazovanje za poduzetništvo i obrte te očuvanje tradicijskih i umjetničkih obrta“, aktivnost „Stipendije učenicima u obrtničkim zanimanjima“. Ugovor su potpisali ministar Gordan Maras u ime Ministarstva poduzetništva i obrta te Zvonko Pecikozić, predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.
Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije već šestu godinu za redom provodi projekt stipendiranja učenika deficitarnih zanimanja, zajedno sa svojim partnerima – jedinicama lokalne samouprave te poduzetnicima i obrtnicima. Komora će u školskoj godini 2013./2014. stipendirati 60 učenika koji se školuju za zanimanja koja se u Koprivničko-križevačkoj županiji smatraju deficitarnim.
Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije je vodeća Komora na području stipendiranja, tj. stipendira najviše učenika u Republici Hrvatskoj iako je jedna od manjih Komora. Na ovaj način je dokazala da se razvijanjem partnerskih odnosa sa Ministarstvom poduzetništva i obrta, jedinicama lokalne samouprave, obrtnicima i poduzetnicima mogu ostvariti izuzetni rezultati.Ministar poduzetništva i obrta pohvalio je obrtničku komoru Koprivničko-križevačke županije i izrazio nadu da će ova Komora i dalje drugima služiti kao primjer.


Natrag
scroll to top