ODRŽAN RADNI SASTANAK VODITELJA UČENIČKIH ZADRUGA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U utorak, 11. lipnja 2013. godine u prostorima OŠ „Andrija Palmović“ u Rasinji održan je radni sastanak voditelja učeničkih zadruga Koprvničko-križevačke županije, predstavnika Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja te Koprivničko-križevačke županije.
Na sastanku Obrtničke komora Koprivničko-križevačke županije s ravnateljima osnovnih škola koji je održan u travnju, Komora je predložila da se uspostavi bolja suradnja između Komore i škola, a posebno na području aktivnosti vezanih uz poduzetništvo i to prije svega prilikom održavanja sajmova ili u radu učeničkih zadruga koje djeluju u većini osnovnih škola. Ovom prijedlogu priključila se i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja koja će dati svoj doprinos prilikom realizacije ovakve suradnje, a naravno sve skupa podržava Koprivničko-križevačka županija kao vlasnik većine osnovnih škola.
Cilj radnog sastanka bilo je predstavljanje Javnog poziva Ministarstva poduzetništva i obrta iz programa „Poduzetnički impuls" Program poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu, Mjera D: Obrazovanje za poduzetništvo i obrte te očuvanje tradicijskih i umjetničkih obrta Aktivnost D1 Obrazovanje za poduzetništvo, D1.3 „Učeničke zadruge i učeničko poduzeće" na koji svoje projekte mogu kandidirati učeničke zadruge.
Prisutnima su se obratili zamjenik župana g. Ivan Pal, ravnateljica PORE gđa Melita Birčić i tajnik Obrtničke komora Koprivničko-križevačke županije g. Božo Barać te su ponudili stručnu i tehničku pomoć voditeljima zadruga koji će pripremati projektnu dokumentaciju za natječaj.
Nakon uvodnih izlaganja uslijedila je prezentacija aktivnosti D1.3 „Učeničke zadruge i učeničko poduzeće“, predstavljeni su kriteriji, prihvatljive aktivnosti i troškovi, natječajna dokumentacija koju je potrebno prikupiti kako bi se apliciralo na navedeni Javni poziv te je prezentiran način pisanja samog Projektnog prijedloga.
U našoj županiji trenutno djeluje 12 učeničkih zadruga, a ovaj natječaj je mogućnost dobivanja bespovratnih sredstava za financiranje njihovog djelovanja. Dugoročno, ulaganja u stvaranje poduzetničke klime u osnovnim školama doprinosi poduzetničkom načinu razmišljanja od rane dobi i formiranju budućih obrtnika i poduzetnika.


Natrag
scroll to top