SVEČANA PODJELA DIPLOMA O MAJSTORSKOM ZVANJU - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije u četvrtak 7. lipnja održana je svečana podjela diploma o majstorskom zvanju.

Svečana podjela bila je organizirana za 11 kandidata koji su majstorski ispit položili u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije u roku veljača 2013. Kandidatima je diplome svečano uručio župan Koprivničko-križevačke županije g. Darko Koren.

Okupljenim kandidatima i predstavnicima medija prezentirane su aktivnosti na području strukovnog obrazovanja s naglaskom na majstorske ispite i ispite o stručnoj osposobljenosti. Posebno je istaknuto kako je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije jedna od rijetkih koja ima komisije za neka zanimanja koja su specifična i koja spadaju u kategoriju tradicijskih i umjetničkih obrta. U svezi s navedenim, u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije u roku veljača majstorski ispit za majstora staklara položila su dva staklopuhača koji rade u Muzeju antičkog stakla u Zadru tako da od ukupno tri majstora čija je uža specijalnost puhanje stakla, dva su položila majstorski ispit u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije.

Prilikom svečanosti prisutnima se obratio i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać koji je istaknuo kako je majstorski ispit najviši stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima, no u obrtništvu je vrlo važno i cjeloživotno učenje. Poručio je novim majstorima iako su sada majstori u svom zanimanju nikako ne bi trebali prestati stjecati nova znanja i vještine, posebno u zanimanjima kod kojih je stalno usavršavanje nužno za uspješno obavljanje posla.

Prije same dodjele, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren zahvalio se Obrtničkoj komori što je upravo on imao čast novim majstorima podijeliti diplome o majstorskom zvanju te istaknuo kako se nada da će jedan dio njih otvoriti vlastiti obrt te otvoriti nova radna mjesta koja su prijeko potrebna našoj županiji. Isto tako, župan je pohvalio rad Komore i zahvalio na njezinom doprinosu u razvoju obrtništva i ukupnog gospodarstva Koprivničko-križevačke županije. Posebno je zahvalio Predsjedniku i Tajniku za osobni doprinos i izrazio želju da se takva suradnja nastavi i u budućnosti. Župan Koprivničko-križevačke županije uručio je diplome majstorima nakon čega je organizirana prigodna svečanost.


Natrag
scroll to top