SEMINAR O OSNIVANJU ENERGETSKIH ZADRUGA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Udruga Kopriva u suradnji s Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije organizira seminar s temom osnivanja energetskih zadruga koji će se održati 3. rujna 2013. u 16 sati u prostorima Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.

Seminar se održava u sklopu projekta "Razvoj energetskih zadruga u Hrvatskoj" čiji je glavni cilj promovirati obnovljive izvore energije putem zadruga u vlasništvu lokalnih zajednica.
Nositelji projekta su Program ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) Hrvatska (glavni partner), Heinrich Boell Zaklada, Zelena Akcija i Hrvatski savez zadruga. Ekonomski potencijal zadruga, koje proizvode energiju iz obnovljivih izvora je u lokalnim ulaganjima, stvaranju novih poslova i prihoda za lokalnu zajednicu. Time se stvara veća energetska stabilnost (manji uvoz energije u lokalnu zajednicu) zahvaljujući upotrebi dostupnih lokalnih obnovljivih izvora. Ovim putem se sprječava energetsko osiromašenje, koje nastaje zbog visokih cijena nekontrolirane i/ili uvezene energije. Na ovaj način, obnovljiva energija postaje glavni oslonac održivom razvoju kroz ne samo energetski već i ekonomski, društveni i ekološki aspekt razvoja zajednice. Predavači su stručnjaci iz "Programa Ujedinjenih naroda za razvoj" - UNDP Hrvatska koji su takve seminare provode diljem Hrvatske, Zoran Kordić i Mak Đukan te Ilda Stanojević iz Hrvatskog saveza zadruga.
Na seminaru prisutni će moći čuti nešto o više o konceptu i razvoju energetskih zadruga, tehnologijama obnovljivih izvora energije i energetskih zadruga, sustavima poticaja i podrške te vidjeti primjere dobre prakse na području energetskih zadruga. predviđena je i diskusija o potencijalima za razvoj energetske zadruge u Koprivnici.


Natrag
scroll to top