ODRŽAN SEMINAR O OSNIVANJU ENERGETSKIH ZADRUGA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Udruga Kopriva u suradnji s Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije organizirala je seminar s temom osnivanja energetskih zadruga koji je održan 3. rujna 2013. u prostorima Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.

Nositelji su Program ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) Hrvatska (glavni partner), Heinrich Boell Zaklada, Zelena Akcija i Hrvatski savez zadruga, a održava se u sklopu projekta „Razvoj energetskih zadruga u Hrvatskoj“ čiji je glavni cilj promovirati obnovljive izvore energije putem zadruga u vlasništvu lokalnih zajednica koje će ulagati te na taj način stvarati nove poslove i prihode.
Predavači seminara bili su stručnjaci iz "Programa Ujedinjenih naroda za razvoj" - UNDP Hrvatska koji takve seminare provode diljem Hrvatske, Zoran Kordić i Mak Đukan te Ilda Stanojević iz Hrvatskog saveza zadruga.
Na seminaru su prisutni mogli čuti nešto više o konceptu i razvoju energetskih zadruga, tehnologijama obnovljivih izvora energije i energetskih zadruga, sustavima poticaja i podrške te primjer bioplinskih energetskih zadruga u općini Gundinci koja ima značajan potencijal za proizvodnju bioplina.
Nakon izlaganja uslijedila su pitanja sudionika te diskusija o potencijalima za razvoj energetske zadruge u Koprivnici.


Natrag
scroll to top