ODRŽANA PREZENTACIJA „ZELENA ZANIMANJA“ I OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Prošlog tjedna u Obrtničkom učilištu POUKA održana je prezentacija programa osposobljavanja i usavršavanja za „zelena zanimanja“, proizvodnog asortimana tvrtki koje se bave obnovljivim izvorima energije i prezentacija aktualnih nacionalnih i europskih natječaja u području obnovljivih izvora energije.

Prisutnima su se uvodno obratili tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije g. Božo Barać te ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA gđa Melita Ivančić. Ravnateljica se posebno zahvalila tvrtki Bosch koja je prepoznala viziju Učilišta u obrazovanju kadrova za zelena zanimanja te donirala vrijedan toplinski sustav.

Predstavnik tvrtke Robert Bosch d.o.o. g. Dino Juriša i g. Petar Trboglav-Breko u ime tvrtke Energyplus iz Ludbrega prezentirali su proizvodni asortiman iz područja obnovljivih izvora energije i energetski učinkovitih proizvoda te nastavna sredstva i pomagala koja se koriste za provođenje vježbi i praktične nastave u Obrtničkom učilištu POUKA. Gospodin Boris Kuharić iz Regionalne energetske agencije SJEVER predstavio je prisutnima aktualne nacionalne i EU natječaje u području obnovljivih izvora energije. Prezentaciju obrazovnih programa „zelenih zanimanja“ održala je voditeljica obrazovanja u Obrtničkom učilištu POUKA gđa Jasmina Sinovec.

Nakon održanih prezentacija svim prisutnima se obratila gđa Jadranka Čapalija, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Križevci koja je zahvalila Obrtničkom učilištu POUKA na dobroj suradnji i kvaliteti u provođenju programa osposobljavanja za nezaposlene osobe.

Župan Koprivničko-križevačke županije također je prisutnima uputio nekoliko prigodnih riječi te podijelio Uvjerenja o osposobljenosti polaznicima programa osposobljavanja za montere autonomnih energetskih sustava iz obnovljivih izvora energije.

Prezentaciji su se odazvali brojni obrtnici i poduzetnici kako bi razmijenili iskustva, a imali su priliku aktivno sudjelovati u raspravi o aktualnostima u području obnovljivih izvora energije.


Natrag
scroll to top