ODRŽANA PREZENTACIJA „MOGUĆNOSTI KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE“ - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U nedjelju, 10. studenog 2013. u sklopu 16. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije u Križevcima održana je prezentacija „Mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije“
Prezentacija je bila namijenjena jedinicama lokalne i područne uprave i samouprave, obrtnicima i poduzetnicima iz područja elektrotehnike i strojarstva (elektroinstalateri, vodoinstalateri, instalateri grijanja i klimatizacije i sl.), školama te ostalim građanima koji su imali mogućnost educirati se o obnovljivim izvorima energije i energetski učinkovitim sustavima.
Prisutnima se uvodno obratila ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA gđa Melita Ivančić nakon čega je uslijedila prezentacija gospodina Ivana Sokolovića iz Regionalne energetske agencije Sjever na temu aktualnih nacionalnih i EU natječaje u području obnovljivih izvora energije. Predstavnici tvrtke Energyplus d.o.o. iz Ludbrega, g. Petar Trboglav-Breko i g. Marko Jadanić predstavili su vlastiti proizvodni asortiman s naglaskom na obnovljive izvore energije i LED uličnu rasvjetu. Primjere dobre prakse u području energetske učinkovitosti prezentirale su gđa Ljiljana Stojsavljević-Križan u ime Grada Križevaca te gđa Dijana Mijač iz Komunalnog poduzeća Križevci na temu gospodarenja otpadom. Prezentaciju obrazovnih programa „zelenih zanimanja“ održala je voditeljica obrazovanja u Obrtničkom učilištu POUKA gđa Jasmina Sinovec.
Prezentaciji su se odazvali predstavnici jedinica lokalne samouprave, obrtnici, poduzetnici i ostali građani koji su aktivno sudjelovati u raspravi o aktualnostima u području obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.
Osim organiziranih prezentacija, u sklopu sajma su bili izloženi najmoderniji solarni toplinski i fotonaponski sustavi i nisko energetska LED rasvjeta koji su privukli pažnju brojnih posjetitelja Obrtničkog i gospodarskog sajma.


Natrag
scroll to top