VODSTVO HOK-a ODRŽALO SASTANAK S PREDSTAVNICIMA OBRTNIKA IZ ŠEST KOMORA SJEVEROZAPADNE HRVATSKE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije, 3. prosinca 2013. predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić i zamjenica glavne tajnice Mirela Lekić održali su radni sastanak s predstavnicima obrtnika iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.

Na sastanku su bili nazočni predsjednici i tajnici POK-ova, predsjednici Udruženja obrtnika i članovi Skupštine HOK-a iz ovih šest županija. Tema sastanka je bila novi Zakon o obrtu i posebno program održivosti sustava u nepovoljnim okolnostima s obzirom na limitiran komorski doprinos u iznosu od 44 kune. Predsjednik HOK-a izložio je prijedlog Upravnog odbora HOK-a o načinima i modelima funkcioniranja jedinstvenog komorskog sustava, a posebno njegovog financiranja i pripreme proračunskih dokumenata za 2014. godinu. Posebno treba naglasiti da je stav HOK-a da se mora sačuvati pravna osobnost svih udruženja, POK-ova i HOK-a te njihova tijela upravljanja i imovina naišao na odobravanje svih sudionika sastanka. Isto tako, jednoglasno je podržan prijedlog HOK-a da se 2 kn komorskog doprinosa rezerviraju u fond solidarnosti iz kojeg bi se moglo intervenirati u slučaju potrebe nekog od dijelova jedinstvenog komorskog sustava. Naglašeno je da će se morati poduzeti mjere štednje, odnosno da se iz propisanog iznosa komorskog doprinosa neće moći financirati sve aktivnosti kao što je to bio slučaj do sada. Isto tako, zaključeno je da će se kompletan sustav morati prilagoditi situaciji te da će se jedan dio sredstava morati osigurati iz usluga koje će se moći naplatiti, odnosno iz projekata koji će se kandidirati i kroz koje će se provoditi aktivnosti komorskog sustava.

Istaknuta je nada da ovako loš zakon neće trajati predugo te da će vrlo brzo doći do promjena zakona s obzirom da je očigledno da on obrtništvo stavlja u drugorazredni položaj.
Dana je podrška vodstvu HOK-a da ovakav model predloži Skupštini HOK-a.


Natrag
scroll to top