OTVORENJE PRAKTIKUMA ZA UGOSTITELJSKA ZANIMANJA U OBRTNIČKOM UČILIŠTU POUKA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U srijedu, 11. prosinca 2013. održano je svečano otvorenje praktikuma za ugostiteljska zanimanja, predstavljanje frizersko-kozmetičke opreme te prezentacija projekata koji su financirani iz programa Poduzetnički impuls 2013. Ministarstva poduzetništva i obrta.
Praktikum je svečano otvorio zamjenik ministra poduzetništva i obrta g. Dražen Pros. Otvorenju su prisustvovali brojni uzvanici - predsjednik Obrtničke komore g. Zvonko Pecikozić, zamjenik župana g. Ivan Pal, zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice g. Mišel Jakšić, direktor HGK Županijske komore Koprivnica g. Krunoslav Vitelj, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci gđa Jadranka Čapalija, ravnateljica PORA Razvojne agencije gđa Melita Birčić, ravnatelji strukovnih škola Koprivničko-križevačke županije te brojni gosti.
Prisutnima se uvodno obratio predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije g. Zvonko Pecikozić izrazivši zadovoljstvo radom u Učilištu i Komori koje mogu biti primjer svima.
Ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA gđa Melita Ivančić je zahvalila Ministarstvu poduzetništva i obrta na dodijeljenim potporama i naglasila da Učilište realizira obrazovne programe ne samo na području Koprivničko-križevačke županije već i na širem prostoru od Slavonskog Broda do Čakovca.
Zamjenik župana g. Ivan Pal istaknuo je kako je vrijeme krize pravo vrijeme za ulaganje u znanje.
Skupu se obratio i zamjenik ministra g. Dražen Pros te istaknuo kako se od ukupnih sredstva iz Poduzetničkog impulsa 2013. za Koprivničko-križevačku županiju namijenjenih obrazovanju više od polovice odobrilo Obrtničkoj komori i Obrtničkom učilištu POUKA. Zamjenik ministra je pohvalio kvalitetu projekata koje kandidira Obrtnička komora i kvalitetu rada zaposlenika na provođenju projekata. Isto tako prezentirao je natječaje koje Ministarstvo planira realizirati u 2014. g s ciljem što kvalitetnijih potpora malom i srednjem poduzetništvu. Naglasio je da će sredstva biti osigurana iz državnog proračuna, ali i kroz EU projekte.
Na otvorenju praktikuma za ugostiteljska zanimanja i prezentaciji opreme frizersko-kozmetičkog praktikuma sudjelovali su učenici Strukovne škole Đurđevac, Srednje škole „Ivan Seljanec“ iz Križevaca te Obrtničke škole Koprivnica koji su pokazali svoja znanja i vještine. Prisutni su bili članovi Ceha frizera i Ceha ugostitelja pri Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije koji su sudjelovali na prigodnim radionicama.
U sklopu svečanog otvorenja predstavljena su 4 projekta koje su Obrtnička komora i POUKA realizirale u 2013. godini, a poseban naglasak stavljen je na projekt „Majstorska škola“ za koji je Ministarstvo osiguralo više od 124.000,00 kn za opremanje navedenih praktikuma.


Natrag
scroll to top