ODRŽANI 18. DANI TRAVNJAKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Ovogodišnji Dani travnjaka održani su od 16. do 18. svibnja u organizaciji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske poljoprivredne agencije, Grada Koprivnica, PORA – Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, Srednje gospodarske škole Križevci, Konjičkog kluba Koprivnica, HGK ŽK Koprivnica, županijske Savjetodavne službe i Saveza Alpe-Adria.

Na koprivničkom sajmištu ove godine predstavilo se 119 izlagača, a među njima i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije te Obrtničko učilište Pouka.

Župan Darko Koren otvorio je 18. po redu Dane travnjaka, a otvorenju su nazočili i koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, Slavko Kopilović iz Poljoprivredne savjetodavne službe i drugi uvaženi gosti.

Aktivnosti u sklopu Dana travnjaka započele su u petak stručnim predavanjem na temu „Mjere ruralnog razvoja s primjerom dobre prakse“ U subotu su održane dvije prezentacije: Mjere sprečavanja šteta od elementarnih nepogoda u poljoprivredi te Cijepljenje voćaka, a u subotu i nedjelju posjetitelji su uživali u konjičkom turniru. Najatraktivniji dio ove manifestacije bio je Bambino kup gdje je vještinu vođenja teladi pokazalo 32 djece.


Natrag
scroll to top