ZAPOČELO STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE NEZAPOSLENIH OSOBA U OBRTNIČKOM UČILIŠTU POUKA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Obrtničko učilište POUKA, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodi stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba za potrebe tržišta rada.

Osposobljavanje za obavljanje poslova montera autonomnih energetskih sustava iz obnovljivih izvora energije provodi se u prostorijama Obrtničkog učilišta POUKA za novu grupu od 10 polaznika s područja Koprivničko-križevačke županije.

Polaznici će u okviru programa osposobljavanja pohađati stručno-teorijski dio nastave, vježbe će odraditi na mobilnom setu koji uključuje fotonaponske ćelije i vjetrogenerator, a nabavljen je iz bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta.

Učilište je iz vlastitih sredstava za polaznike osposobljavanja osiguralo konstrukcijske elemente i fotonaponske module koji će se koristiti za potrebe izvođenja praktične nastave.

Tvrtka Robert Bosch je Učilištu donirala solarni toplovodni sustav na kojem će se isto tako odrađivati praktična nastava, a preostali dio satnice predviđen je kod obrtnika i poduzetnika elektroinstalatera i instalatera grijanja i klimatizacije gdje će polaznici stjecati vještine predviđene nastavnim planom i programom.

Po uspješnom završetku nastave te nakon položene završne provjere Učilišta, polaznicima će biti izdana Uvjerenja o osposobljavanju koja se upisuju u elektronsku radnu knjižicu.


Natrag
scroll to top