SVEČANO POTPISANI SPORAZUMI I UGOVORI O STIPENDIRANJU UČENIKA KOJI SE ŠKOLUJU ZA DEFICITARNA OBRTNIČKA ZANIMANJA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U ponedjeljak, 13. listopada 2014. godine u Koprivnici i Križevcima potpisani su Ugovori o stipendiranju sa 70 učenika koji se školuju za deficitarna obrtnička zanimanja.
Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije je uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta, a u suradnji s gradovima Koprivnica, Križevci i Đurđevac, općinama Gola, Podravske Sesvete i Virje, poduzećima „Radnik", „Rasco", „Komunalno poduzeće" Križevci, te obrtima „Zid" Đurđevac i „Graditeljstvo Vrabelj" Koprivnica osigurala stipendije u iznosu od 700 kuna mjesečno za 70 učenika deficitarnih obrtničkih zanimanja u školskoj godini 2014./2015.
Za navedene stipendije Ministarstvo poduzetništva i obrta osiguralo je 420.000 kuna iz Programa poticanja poduzetništva i obrta „Poduzetnički impuls", a ostatak sredstava osigurava Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije zajedno s partnerima na lokalnoj razini.
Tako će se u ovoj školskoj godini stipendirati učenici koji se školuju za zanimanja autolimar, automehatroničar, dimnjačar, elektroinstalater, konobar, krojač, kuhar, mesar, pekar, slastičar, stolar, soboslikar ličilac, strojobravar i zidar.
Na ovaj način želi se potaknuti upis učenika u deficitarna zanimanja i partnersko djelovanje na području obrazovanja kadrova u skladu s potrebama gospodarstva Koprivničko-križevačke županije.
Prilikom svečanog potpisivanja ugovora i sporazuma prigodnim govorima svim gostima i uzvanicima obratili su se predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Zvonko Pecikozić, šefica odjela za obrazovanje i zamjenica glavna tajnice Hrvatske obrtničke komore Mirela Lekić i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. U Koprivnici, u ime domaćina prisutnima se obratila gradonačelnica Grada Koprivnice gđa Vesna Želježnjak, a u ime Županije zamjenik župana g. Ivan Pal, dok je u Križevcima u ime grada domaćina govor održao zamjenik gradonačelnika g. Tomislav Katanović, a u ime Županije župan g. Darko Koren. U ime gospodarskih subjekata koji već niz godina sudjeluju u ovom projektu obratili su se g. Darko Paviša, direktor tvrtke Rasco iz Kalinovca te g. Darko Jambreković, tajnik Uprave tvrtke Radnik iz Križevaca.
Predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, g. Zvonko Pecikozić zahvalio se Ministarstvu poduzetništva i obrta koje je prepoznalo važnost ovog projekta te svojim sredstvima omogućilo da ove godine Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije stipendira još veći broj učenika nego u prijašnjim godinama. Isto tako, zahvalio se i partnerima koji su se uključili, a bez kojih bi bilo teško realizirati ovaj projekat. Istaknuo je da Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, iako jedna od najmanjih komora, pokazuje kako se partnerskim djelovanjem mogu ostvariti zavidni rezultati.
Prisutnima se obratio i ministar poduzetništva i obrta g. Gordan Maras koji je istaknuo kako mu je posebno drago što je u ovom dijelu Hrvatske ovaj program posebno uspješan, jer se nešto manje od 2 milijuna kuna što Ministarstvo izdvaja skoro četvrtina koristi u Koprivničko-križevačkoj županiji.


Natrag
scroll to top