17. OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Sve je spremno za 17. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije. Rekordan broj izlagača i bogati program namijenjen je svim posjetiteljima sajma.
17. obrtnički i gospodarski sajam održava se u Križevcima od 07.-09.11.2014. godine u sportskim dvoranama Osnovne škole „Ljudevit Modec“ i Gimnazije. Na sajmu nastupa 255 izlagača iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije. Izlagači izlažu na 3.000 m2 vanjskog i unutarnjeg izložbenog prostora. Na sajmu izlaže 98 obrtnika, 106 tvrtki, 25 OPG-a i 26 institucija i udruga.
Pokrovitelji sajma su: Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
Partner sajma je Krapinsko-zagorska županija.

U sklopu sajma se održava prezentacija obrtničkih zanimanja u suradnji sa školama: Srednja strukovna škola Đurđevac, Obrtnička škola Koprivnica i Srednja škola „Ivan Seljanec“. Prezentiraju se zanimanja: frizer, kozmetičar, stolar, soboslikar-ličilac, monter suhe gradnje, kuhar, konobar, krojač, zidar i strojobravar, a prezentaciju će posjetiti oko 650 učenika sedmih i osmih razreda.
Uz sajam se održava izložba malih životinja koja je natjecateljskog i prodajnog karaktera, a u okviru izložbe će biti proglašenje „križevačke autohtone kukmaste kokoši“.

S obzirom na tradiciju „Križevačkih štatuta“ održat će se (u petak u 20 sati) krštenje mošta po „Križevačkim štatutima“, a u subotu u 19 sati obrtnici iz KC-KŽ županije pripremaju tradicionalnu modnu reviju i reviju frizura.

„Kalnički konjari“ i „Bilogorski rendžeri“ pripremaju izložbu konja sa mogućnošću jahanja.

Održat će se i stručni skupovi: „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja“, „Učeničke zadruge“, „Ruralni razvoj 2014-2020. i primjeri dobre prakse (LEADER), itd.

Za posjetitelje sajma organizirana je nagradna igra sajma gdje je prva nagrada skuter, a isto tako organizira se i nagradna igra „Komunalnog poduzeća“.

Kako se očekuje sajam će otvoriti ministar poduzetništva i obrta gospodin Gordan Maras.


Natrag
scroll to top