KOLEGE IZ MAĐARSKE U POSJETU OBRTNIČKOM UČILIŠTU POUKA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U srijedu, 8. travnja 2015. u prostorima Obrtničkog učilišta POUKA održan je sastanak između predstavnika Kanizsa Tiszka i IMRO DDKK s mađarske strane te Centra za tehnološki razvoj i energetsku učinkovitost i Obrtničkog učilišta POUKA s hrvatske strane.

Cilj sastanka je bila razmjena iskustava između ustanova za obrazovanje odraslih te uspostava suradnje između svih dionika za kandidiranje i provedbu projekata prekogranične suradnje između hrvatskih i mađarskih partnera.

Na sastanku su bili prisutni predstavnici ustanove za obrazovanje odraslih Kanizsa Tiszk direktor Andor Mérksz, voditelj obrazovanja Zsolt Faragó te voditelj računovodstva Gyula Gőcze, zatim Robert Musits, direktor IMRO-DDKK neprofitne organizacije za savjetovanje o okolišnoj i energetskog učinovitosti, dr.sc. Tomislav Jurendić, predsjednik Centra za tehnološki razvoj i energetsku učinkovitst, Božo Barać, predsjednik Upravnog vijeća Obrtničkog učilište POUKA i ravnateljica Učilišta Jasmina Sinovec.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Upravnog vijeća Bože Baraća, ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec prezentirala je programe i aktivnosti Učilišta. Direktor Kanizsa Tiszka Andor Mérksz u svojem je izlaganju predstavio rad i aktivnosti svoje ustanove, nakon čega je uslijedila rasprava o sličnostima i razlikama u provedbi andragoških programa u ustanovama za obrazovanje odraslih u Hrvatskoj i Mađarskoj, načinima financiranja ustanova i mogućnostima razmjene iskustava u pojedinim obrazovnim programima. Poseban naglasak stavljen je na uspostavu moguće suradnje između svih dionika sastanaka za pripremu projekata će biti sufinancirani sredstvima Europske unije, a vezani su uz teme obrazovanja odraslih za područje energetike i obnovljivih izvora energije.

Zaključak je bio da će svi partneri aktivno pristupiti razradi budućih projekata, koji će se aplicirati po objavi poziva za dostavu projektnih prijedloga koji udovoljava dogovorenim projektnim idejama.

Sljedeći sastanak će se održati u Nagykaniszi kada će hrvatski predstavnici posjetiti prostore Kanisza Tiszka, a isto tako će se nastaviti s daljnjom razradom projektnih ideja.


Natrag
scroll to top