STUPILE NA SNAGU IZMJENE I DOPUNE PRAVILNIKA O OBAVLJANJU POSLOVA ZAŠTITE NA RADU - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U Narodnim novinama br. 72 od 30. lipnja 2015. objavljene su Izmjene i dopune Pravilnika o obavljanju poslova zaštite na radu kojim je vraćena mogućnost za poslodavce do 49 zaposlenih da mogu ugovarati obavljanje poslova zaštite na radu s vanjskom tvrtkom.

Naime, prethodnim izmjenama Pravilnika bila je uvedena obveza za sve poslodavce da imaju „unutarnjeg“ stručnjaka zaštite na radu tj. zaposlenu osobu s položenim ispitom za stručnjaka zaštite na radu. Objavljenim Izmjenama Pravilnika ta obveza je ukinuta za poslodavce koji zapošljavaju do 49 radnika, a kojih je najviše u Republici Hrvatskoj, te oni mogu i nadalje angažirati vanjske stručnjake ili pak birati mogućnost da zaposle stručnjaka za zaštitu na radu ili pak da osposobe nekoga od postojećih radnika.

Novim pravilnikom produljen je i rok za prilagodbu za one tvrtke koje imaju više od 50 zaposlenih, tako da se iste moraju uskladiti s Pravilnikom do 31.12.2015. godine.

Natrag
scroll to top