U OKVIRU OBILJEŽAVANJA 50. OBLJETNICE UDRUŽENJA OBRTNIKA KRIŽEVCI CEH FRIZERA ORGANIZIRAO IZLOŽBU TRADICIJSKIH FRIZURA, STARIH FOTOGRAFIJA I STARIH FRIZERSKIH ALATA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U utorak 30. lipnja 2015. Ceh frizera Križevci obilježio je 50 godina djelovanja Udruženja obrtnika Križevci i to 505 godina nakon što je u Križevcima osnovan prvi Ceha obrtnika.

Gosti su mogli pogledati izložbu slika salona i njihovih radova šezdesetih godina prošlog stoljeća, zatim izložbu starih frizerskih alata i pribora, a najviše pažnje privukle su lutke s frizurama u stilu šezdesetih.

U svečanom dijelu programa goste i uzvanike pozdravila je predsjednica Udruženja obrtnika Križevci Jasna Preradović, a o povijesti frizerskog zanata u Križevcima govorila je predsjednica Ceha frizera Ljiljana Petrlić koja je ujedno zahvalila svima na podršci u radu, posebno Gradu Križevcima.

Gradonačelnik Branko Hrg pozdravio je prisutne te im čestitao na obljetnici poželjevši im uspjeh u daljnjem radu usprkos ne baš lakim okolnostima u kojima obrtnici danas u Hrvatskoj rade. Gost na proslavi bio je i zagrebački frizer Dražen Crnedak, koji je prezentirao svoj rad na jednom modelu pokazavši kako klasika i avangarda, kada je riječ o frizurama, mogu ići ruku pod ruku. Frizerkama u mirovini i zaslužnima, priznanja je podijelio predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Zvonko Pecikozić.


Natrag
scroll to top