ČLANOVI CEHA USLUŽNOG OBRTA I OBRTA ZA INTELEKTUALNE USLUGE ODRŽALI SVOJU SJEDNICU - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Održana je sjednica Ceha uslužnog obrta i obrta za intelektualne usluge Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.


Članovi navedenog Ceha su: Dalibor Mlinarić (autolimarske usluge), Vesna Šubarić Mujkić (knjigovodstvene usluge), Franjo Andrašić (elektroinstalacijske usluge), Ivan Nađ (instalaterske usluge), Ivan Konjačić (limarske usluge) i Marijan Huzjak (servis kućanskih aparata), predsjednik Ceha.


Na sjednici se raspravljalo o aktualnoj problematici. Zbog ukupne gospodarske situacije obrtnicima koji obavljaju uslužne djelatnosti nije lako, a posebno je spomenut problem neregistriranog obavljanja djelatnosti koji je na ovom području najrašireniji.


Isto tako istaknut je i problem strukovnog obrazovanja - nema kvalificirane radne snage, a Obrtnička komora nema ovlasti da to promijeni.


Zaključeno je da će najavljena suradnja novog ministra poduzetništva i obrta i Obrtničke komora doprinijeti tome da se konačno uredi sustav i obrtnicima omogući normalno poslovanje.


Natrag
scroll to top