MINISTAR PODUZETNIŠTVA I OBRTA DARKO HORVAT POSJETIO KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKU ŽUPANIJU - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U petak, 22. travnja Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat boravio je u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji. S početkom u 9,30 sati održan je radni sastanak Ministra i njegovih suradnica na kojem su prisustvovali: župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, predstavnici Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Udruženja obrtnika Koprivnica i Udruženja obrtnika Đurđevac, predstavnici HGK ŽK Koprivnica, PORE Razvojne agencije, Koprivničkog poduzetnika i Križevačkog poduzetničkog centra.


Tijekom radnog sastanka gosp. Marijan Štimac, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu ukratko je prezentirao stanje poduzetništva te kreditne linije za poduzetnike naše Županije. Ministar je pohvalio sve investicije na području Koprivničko-križevačke županije istaknuvši da bi bio grijeh ne doći u Županiju u kojoj  su aktualne privatne investicije teške 670 milijuna kuna, dok one u javnom sektoru iznose preko milijarde, a državne investicije dvije milijarde kuna.


U sklopu radnog posjeta održan je skup Ministra i poduzetnika Koprivničko-križevačke županije „Poduzetništvo u 2016.g.” u prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica. Ministar Horvat pozdravio je sve prisutne sudionike skupa i predstavio im mjere i programe poticanja poduzetništva planirane za 2016. godinu. Poduzetnici i obrtnici pokazali su najveći interes za najavu objave novih natječaja, smanjenje broja administrativnih koraka sa šest na tri i pojednostavljenje uvjeta za prijavu. Između ostalog, Ministar je najavio da će u sljedećem razdoblju raditi na smanjenju parafiskalnih nameta koji opterećuju poduzetnike. Pred sam kraj skupa svi prisutni poduzetnici i obrtnici imali su prilike postaviti pitanja i iznijeti probleme sa kojima se susreću u svojem poslovanju. Ministar je odgovarao na postavljena pitanja te je ponudio partnerski odnos kako bi lakše došli do novih, boljih rješenja. 


 U sklopu svog boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji, Darko Horvat posjetio je tvrtku Hangar 18 d.o.o. i tvrtku Vemo trade d.o.o.


Natrag
scroll to top