ODRŽANI SU 20-I PO REDU „DANI TRAVNJAKA“ KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U periodu od 13. do 15. svibnja 2016. održani su dvadeseti po redu „Dani travnjaka“ na kojima je prisustvovala i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije. Obrtnička komora bila je ponosni dio organizacijskog odbora ove manifestacije uz ostale organizatore: Koprivničko-križevačku županiju, Grad Koprivnicu, Hrvatsku poljoprivrednu agenciju, Poljoprivrednu savjetodavnu službu, Savjetodavnu službu, PORU-Razvojnu agenciju Podravine i prigorja, Turističku zajednicu Koprivničko-križevačke županije, Visoko gospodarsko učilište iz Križevca, Srednje gospodarske škole iz Križevca i Konjički klub iz Koprivnice. Komora se također  predstavila i  kao izlagač, uz Obrtničko učilište POUKA.


I ove godine „Dani travnjaka“ istaknuli su se bogatim programom za sve sudionike. Petkom su bila održana stručna predavanja u HGK Županijskoj komori Koprivnica. Subotom je slijedilo svečano otvorenje uz bogati kulturno umjetnički program. Nagrađeni su najbolji proizvođači mlijeka i mesa, održan je konjički turnir, bambino skup, prezentirane su srednje gospodarske škole, a uz sve to posjetitelji su mogli uživati i u tradicijskim igrama. U nedjelju se održalo natjecanje u ručnoj košnji na koje se ove godine prijavilo dvadeset i dvoje kandidata. Uz natjecanje, prikazan je tradicionalni prikaz košnje, rastepanja, okretanje i sušenja sijena, te su proglašeni najbolji kosci. Posjetitelji su mogli vidjeti i reviju tradicijskih kočija i zaprega, konjički turnir i također prisustvovati raznim igrama. „Dani travnjaka“ su hvale vrijedna manifestacija i izuzetna prilika za sva poduzeća, obrte i OPG-ove za promociju svojih proizvoda. Ove godine, izlagalo je preko 100-tinjak izlagača koji su prepoznali potencijal za ovaj oblik promocije.


Natrag
scroll to top