ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „HOĆU BITI VJEŠT(Đ)AK“ - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U prostorima Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije 28. lipnja 2016. održana je završna konferencija projekta „Hoću biti vješt(đ)ak“.


Projekt „Hoću biti vješt(đ)ak“ sufinanciran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“ Ministarstva rada i mirovinskog sustava kao Upravljačkog tijela te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata kao posredničkog tijela razine 2.


Nositelj projekta je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a partneri su Obrtničko učilište POUKA i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja. Ukupna vrijednost projekta je 240.698,01 kn, od čega je 228.626,73 kn bespovratnih sredstava. Provedba projekta započela je 20.7.2015., a traje 12 mjeseci.


Cilj projekta bio je povećati motivaciju učenika za upis u deficitarna obrtnička zanimanja te doprinijeti razvoju pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju. Aktivnosti projekta uključivale su motivacijske radionice za učenike i roditelje završnih razreda osnovnih škola, prezentacije cjeloživotnog učenja za učenike strukovnih škola te sudjelovanje na Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije. Sve aktivnosti uspješno su provedene, a ostvareni rezultati uvelike su premašili vrijednosti zadane projektom.  


Na završnoj konferenciji nazočni su bili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik Župana Ivan Pal, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, predstojnica Ureda državne uprave Koprivničko-križevačke županije Elizabeta Repić Perković sa suradnicima, v.d. predstojnice HZZ Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac sa suradnicima, ravnateljica PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja, partner u projektu, sa suradnicima te ravnatelji i predstavnici strukovnih i osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije.


Aktivnosti provedene u okviru projekta „Hoću biti vješt(đ)ak“ u proteklih 12 mjeseci prezentirala je projektna asistentica Kristina Kovač.


Predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije izrazio je zadovoljstvo rezultatima projekta te najavio nove projekte kao jedini način da komora provodi svoje aktivnosti te ostvari svrhu zbog koje je osnovana.


Natrag
scroll to top