OBRT „EMBER“ JE OTVORIO SVOJ PRVI PRODAJNO-IZLOŽBENI PROSTOR - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Dana 22.09.2016. Marko Solar, vlasnik obrta EMBER, otvorio je svoj prvi prodajno-izložbeni prostor u Koprivnici u ulici Frana Galovića 7. „Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije izrazito je ponosna na uspjeh svog obrtnika posebice jer je vlastitim sredstvima stvorio temelje za obrt koji  odiše originalnošću. Sam izložbeni prostor dokaz je koliku kreativnost posjeduje ovaj mladi obrtnik. Iako smo u posljednjim mjesecima zabilježili pad broja obrta, drago nam je da je gospodin Solar prepoznao novu tržišnu nišu u kojoj može biti drugačiji i istaknuti se te postati konkurentniji“ rekao je tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.


Nakon pozdravnih riječi Tajnika Komore, obratio se i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Koprivnice gospodin Jakšić te je istaknuo da je bitno i dalje podržavati i poticati obrtništvo. Nakon njega, riječ je preuzeo Župan Koprivničko-križevačke županije. Gospodin Koren također se pridružio čestitkama i pohvalama upućenim ovom mladom obrtniku koji svojim radom doprinosi poboljšanju slike obrtništva u našoj županiji.


Obrt Ember započeo je s radom 2014.g. iako se gospodin Solar i prije bavio izradom rukotvorina. Danas se EMBER bavi proizvodnjom suvenira, drvenih igračaka, nudi usluge graviranja te organizira edukacije o ukrašavanju predmeta decoupage tehnikom. Posebno je važno naglasiti da je ovih dana započeo i s prvom isporukom repromaterijala na britansko tržište.


Svečanom otvorenju prisustvovali su: Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, Krunoslav Vitelj direktor HGK Županijske komore Koprivnica, Melita Birčić ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Tajnik Komore Božo Barać, Tajnica udruženja i drugi suradnici.


Nakon otvorenja prodajnog prostora obrtnik  je otvorio vrata i svog proizvodnog prostora gdje se moglo vidjeti kako se iz ničega uz puno ljubavi i strpljenja stvara lijepi poklon/suvenir.


Natrag
scroll to top