OBAVIJEST O OBNOVI POTPISNOG CERTIFIKATA POREZNE UPRAVE ZA FISKALIZACIJU - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Dana 11.studenog 2016.g. istiće aplikacijski Fiskalcis certifikat Porezne uprave te će isti biti zamijenjen novim obnovljenim certifikatom. Ovim certifikatom CIS Porezne uprave potpisuje XML poruku odgovora koja sadrži JIR i koja se povratno šalje naplatnom uređaju obveznika fiskalizacije. Naplatni uređaj bi trebao nakon zaprimanja ove poruke provjeriti njen elektronički potpis uporabom Fiskalcis certifikata koji je obveznik fiskalizacije preuzeo na svoj naplatni uređaj. Korištenje aplikacijskih certifikata osobito je važno radi uspostave sigurnosti i povjerenja s obje strane koje komuniciraju te se njime jedna drugoj predstavljaju.


Važno je naglasiti da će se obnovljeni aplikacijski Fiskalcis certifikat izdati prema novom profilu certifikata kojeg je Fina započela izdavati 7.prosinca 2015.g.


Obzirom da je prema novom profilu certifikata izdan i poslužiteljski certifikat cis.porezna-uprava.hr  čija je obnova bila 13.06.2016. pretpostavka je da su za veći dio naplatnih uređaja tada napravljene potrebne prilagodbe, međutim, ovisno o izvedbi naplatnog uređaja postoji mogućnost da za jedan dio naplatnih uređaja nisu napravljene potrebne provjere i prilagodbe u dijelu provjere elektroničkog potpisa budućim Fiskalcis certifikatom Porezne uprave.


Kako bi se na vrijeme provela provjera hoće li naplatni uređaji moći bez problema provesti provjeru elektroničkog potpisa budućim Fiskalcis certifikatom Porezne uprave, pozivamo Vas da na vrijeme poduzmete sve potrebne korake za provjeru rješenja vaših naplatnih uređaja. Ovim Vas putem obavještavamo da će Demo certifikat Fiskalcistest Porezne uprave biti za potrebe testiranja dostupan od 20.rujna 2016.g.


Novi Fiskalcis certifikat Porezne uprave će se početi primjenjivati 11.studenog 2016.g., a za preuzimanje će biti dostupan od 04.listopada 2016.g.


Kako bi svoje naplatne uređaje mogli koristiti bez problema, pozivamo Vas da pratite obavijesti na stranicama Porezne uprave i FINA-e te na vrijeme preuzmete certifikate.


Dodatna pitanja oko preuzimanja certifikata mogu se postaviti na e-mail aresu: certifikati-fiskalizacija@fina.hr . Sva pitanja oko tehničke podrške vezana za povezivanje na testnu okolinu CIS-a Porezne uprave možete postaviti na e-mail adresu: fiskalizacija.help@apis-it.hr .


Natrag
scroll to top