ZAPOČELO OSPOSOBLJAVANJE POLAZNIKA ZA ZANIMANJE MESAR/ICA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U ponedjeljak, 26.09.2016.godine, Obrtničko učilište Pouka u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Križevci, započelo je program izobrazbe nezaposlenih osoba.


 


20 novih polaznika s područja cijele Koprivničko-križevačke županije upisalo je program osposobljavanja za obavljanje jednostavnih poslova u zanimanju mesar/ica. Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci uputio je polaznike u navedeni program kako bi stekli dodatna znanja i time im omogućili bolju zapošljivost. Program osposobljavanja provodi se u trajanju 130 sati, od čega je 65 sati stručno-teorijske nastave i 65 sati praktične nastave. U prostorima Obrtničkog učilišta Pouka polaznici će odslušati teorijski dio nastave nakon čega će biti upućeni na praktičnu nastavu kod ovlaštenih izvođača koji udovoljavaju kadrovskim i materijalnim uvjetima propisanim u Nastavnom planu i programu. Polaznici će proći kroz program i usvojiti sadržaje iz slijedećih nastavnih cjelina: osnove higijene, stoka za klanje, postupci klanja i obrade mesa, zaštita na radu i prva pomoć.


Svi će polaznici nakon završetka teorijske i praktične nastave pristupiti završnoj provjeri znanja. Nakon uspješno položene završne provjere biti će im dodijeljena Uvjerenja o osposobljavanju koja se upisuju u elektronsku radnu knjižnicu.


 


Natrag
scroll to top