ZAPOČELO OSPOSOBLJAVANJE NEZAPOSLENIH OSOBA ZA ZANIMANJE TESAR/ICA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U srijedu, 12.10.2016. godine, Obrtničko učilište Pouka u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Križevci, započelo je program izobrazbe nezaposlenih osoba.


18 novih polaznika s područja cijele Koprivničko-križevačke županije upisalo je program osposobljavanja za obavljanje jednostavnih poslova u zanimanju tesar/ica. Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci uputio je polaznike u navedeni program kako bi stekli dodatna znanja i time im omogućili bolju zapošljivost. Program osposobljavanja provodi se u trajanju 200 sati, od čega je 45 sati stručno-teorijske nastave, 5 sati vježbi i 150 sati praktične nastave. U prostorima Obrtničkog učilišta Pouka polaznici će odslušati teorijski dio nastave nakon čega će biti upućeni na praktičnu nastavu kod ovlaštenog izvođača koji udovoljava kadrovskim i materijalnim uvjetima propisanim u Nastavnom planu i programu. Polaznici će proći kroz program i usvojiti sadržaje iz slijedećih nastavnih cjelina: tesarski i građevni materijali, osnovni tesarski radovi, zaštita na radu i prva pomoć.


Svi će polaznici nakon završetka teorijske i praktične nastave pristupiti završnoj provjeri znanja. Nakon uspješno položene završne provjere biti će im dodijeljena Uvjerenja o osposobljavanju koja se upisuju u elektronsku radnu knjižnicu.


Natrag
scroll to top