ODRŽANA SVEČANA DODJELA UVJERENJA O STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije u srijedu 12. listopada 2016. održana je dodjela Uvjerenja o stručnoj osposobljenosti polaznicima koji su položili ispite u okviru projekta „Stručno osposobljavanje na radnom mjestu-obrazovanje za poznatog poslodavca za ugostiteljska zanimanja“.


Nakon pripremne nastave koja je održana u Obrtničkom učilištu Pouka i stručne prakse koja je obavljena u ugostiteljskim objektima u Koprivničko-križevačkoj županiji, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije organizirala je polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti. Ispit je uspješno položilo 26 polaznika – 11 poslužitelja jela i pića, 10 priprematelja jednostavnih jela i slastica  te 5 priprematelja bureka i pizza.


Kandidatima se na dodjeli uvjerenja uvodno obratio tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije g. Božo Barać koji im je čestitao te objasnio kako ovo Uvjerenje uz mogućnost lakšeg zapošljavanja otvara i mogućnost otvaranja vlastitog ugostiteljskog obrta jednostavnijeg tipa te im Komora stoji na raspolaganju za pomoć i savjet u slučaju da se odluče za tu opciju. Tajnik Barać istaknuo je i kako je ovo pilot projekt koji će poslužiti kao primjer te je zajedničkim razmatranjem provedenih aktivnosti između Obrtničke komore, HZZ-a i poslodavaca zaključeno kako bi u budućim projektima svakako trebalo povećati broj sati praktične nastave kako bi rezultati bili još kvalitetniji.


V.d. predstojnice HZZ Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac također je čestitala kandidatima i izrazila zadovoljstvo činjenicom što je HZZ Područni ured Križevci bio među prvima u RH koji je krenuo u provedbu osposobljavanja nakon potpisivanja sporazuma o suradnji između Hrvatske obrtničke komore i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Izrazila je nadu u nastavak provedbe ovakvih projekata i u drugim deficitarnim sektorima poput građevine.


Natrag
scroll to top