PREZENTACIJA OBRTNIČKIH ZANIMANJA NA 19. OBRTNIČKOM I GOSPODARSKOM SAJMU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE U KRIŽEVCIMA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

 


I ove godine je na Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima održana prezentacija obrtničkih zanimanja učenika srednjih strukovnih škola.


Učenici Obrtničke škole Koprivnica, Strukovne škole Đurđevac i Srednje škole „Ivan Seljanec“ sva tri dana sajma prezentirali su svoja znanja i vještine iz 12 obrtničkih zanimanja: soboslikar, stolar, monter suhe gradnje, kuhar, konobar, krojač, kozmetičar, frizer, tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo, elektroničar-mehaničar i auto-mehatroničar. Svoj izložbeni prostor imala je i Srednja gospodarska škola Križevci gdje su posjetitelji mogli dobiti sve potrebne informacije vezane za upis, način rada škole te program. Na sajmu su se mogli razgledati i kupiti uporabni i ukrasni predmeti koje su izradili članovi Učeničke zadruge Strukovne škole Đurđevac.


U organizaciji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije oko 650 učenika osmih razreda osnovnih škola s područja cijele županije posjetilo je sajam, a prvenstveno izložbene prostore strukovnih škola. Ovaj posjet organiziran je kako bi se djeci koja su pred upisima u srednje škole približila obrtnička zanimanja. Kako bi se dodatno educirali i proširili svoja znanja, učenici su u sklopu posjeta sajmu posjetili Gradski muzej Križevci i Grkokatoličku katedralu.


Obrtnička komora snosila je troškove izložbenog prostora srednjih škola, materijala potrebnih za prezentaciju zanimanja, posjetu kulturno-povijesnim i sakralnim znamenitostima te je za svako dijete osigurala sendvič, sok i prijevoz autobusima. Obrtnička komora je za sve navedeno utrošila oko 80.000 kuna.


 


 


 


 


Natrag
scroll to top