ODRŽAN 20. OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U sportskoj dvorani Osnovne škole „Ljudevit Modec“ u Križevcima od 10. do 12. studenog održan je jubilarni 20. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije. Nastupalo je 216 izlagača iz Hrvatske i inozemstva na 1.700 m2 unutarnjeg i 2.500 m2 vanjskog prostora. Na sajmu je izlagalo sedam Područnih obrtničkih komora i pet Udruženja obrtnika.
Tema ovogodišnjeg sajma bila je „Strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje“. U okviru sajma održana je prezentacija obrtničkih zanimanja u suradnji sa školama: Srednja strukovna škola Đurđevac, Obrtnička škola Koprivnica i Srednja škola „Ivan Seljanec“. Prezentirala su se zanimanja: frizer, kozmetičar, stolar, soboslikar-ličilac, monter suhe gradnje, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, kuhar, konobar, krojač, zidar i strojobravar. Prezentaciju je posjetilo oko 650 učenika sedmih i osmih razreda. Troškove prezentacije i posjeta učenika snosila je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije.
U okviru sajma održan je okrugli stol na temu „Strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje u skladu s potrebama gospodarstva“, koji su organizirali Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijska komora Koprivnica i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci. Uz okrugli stol održana su predavanja iz poduzetništva, poljoprivrede i ruralnog razvoja, gastro-izložbe, radionice 3D printanja, 3D skeniranja, CNC glodanja i laserskog graviranja i rezanja te revija frizura i modna revija.
Županija partner bila je Šibensko-kninska županija, koja se predstavila autohtonim proizvodima svog kraja, a pokrovitelj sajma je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Sajam je posjetilo oko 7.000 posjetitelja.
Organizator sajma je Koprivničko-križevačka županija, a suorganozatori su Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Grad Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Turistička zajednica Grada Križevaca. Tehničku i financijsku organizaciju sajma snosila je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije.


Natrag
scroll to top