ODRŽANA PREZENTACIJA DEFICITARNIH OBRTNIČKIH ZANIMANJA UČENIKA SREDNJIH STRUKOVNIH ŠKOLA NA 20. OBRTNIČKOM I GOSPODARSKOM SAJMU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa srednjim strukovnim školama i ove godine je tradicionalno na jubilarnom Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima organizirala prezentaciju deficitarnih obrtničkih zanimanja učenika srednjih strukovnih škola.
Učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“, Obrtničke škole Koprivnica i Srednje strukovne škole Đurđevac sva tri dana sajma prezentirali su svoja znanja i vještine iz 12 obrtničkih zanimanja: soboslikar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, kuhar, konobar, krojač, kozmetičar, frizer, tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo, elektroničarmehaničar i automehatroničar. Svoj izložbeni prostor imala je i Srednja gospodarska škola Križevci gdje su posjetitelji mogli dobiti sve potrebne informacije vezane za upis, način rada škole, program i isprobati proizvode učenika škole. Kao i svake godine na sajmu su se mogli razgledati i kupiti uporabni i ukrasni predmeti koje su izradili članovi Učeničke zadruge Strukovne škole Đurđevac.
Sajam je posjetilo oko 650 učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola s područja cijele Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije. Učenici su se posebno zadržavali na prostorima gdje su srednjoškolci prezentirali obrtnička zanimanja. Na jednom mjestu učenici su mogli dobiti sve informacije vezane za upise u škole, programe rada škole te dobiti uvid u način obavljanja određenog zanimanja. Ovaj posjet organiziran je kako bi se djeci koja su pred upisima u srednje škole približila obrtnička zanimanja i olakšalo donošenje odluka vezano za upis u srednju školu. Kako bi dodatno proširili svoja znanja, učenici su u sklopu posjeta sajmu posjetili Gradski muzej Križevci i Grkokatoličku katedralu.
Obrtnička komora je kao i svake godine snosila troškove izložbenog prostora srednjih škola, materijala potrebnih za prezentaciju zanimanja, posjetu kulturno-povijesnim i sakralnim znamenitostima te je za svakog učenika osigurala sendvič, sok i prijevoz autobusima. Obrtnička komora je za sve navedeno utrošila oko 80.000 kuna.


Natrag
scroll to top