ODRŽAN 11. SUSRET TRGOVACA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U Koprivnici je 24. i 25. svibnja u organizaciji Hrvatske obrtničke komore održan je 11. Susret trgovaca. Susret je okupio brojne predstavnike struke kako bi se raspravljalo o aktualnostima, trgovačkim problemima, iskustvima i brojnim temama vezanim uz trgovinu.


Okupljene je pozdravi predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec te se zahvalio Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije na pomoći oko organizacije Susreta. Na otvorenju susreta prisutne su pozdravili, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, koja je naglasila kako su vrata ministarstva trgovcima uvijek otvorena za suradnju.


Nakon panel rasprave koja je uključila i analizu svih izlaganja, Ceh trgovine HOK- a je predložio konkretna rješenja za prevladavanje problema struke, koja će u obliku zaključaka 11. Susreta trgovaca uputiti nadležnim institucijama.


ZAKLJUČCI 11. SUSRETA TRGOVACA:
 Tražimo da se osigura rasterećenje cijene rada s ciljem povećanja neto plaće.
 Tražimo od nadležnih institucija da malim trgovcima žurno omoguće korištenje bespovratnih sredstava za jačanje konkurentnosti i unaprjeđenje usluga.
 Tražimo da se konkretnim mjerama osobito potiče razvoj ruralne i otočne trgovine.
 Apeliramo na domaće proizvođače da omoguće povoljnije cijene proizvoda i usluga za obiteljske trgovine, a osobito kroz projekt HOK Zajednička nabava.
 Tražimo da se nabava putem internetske trgovine izvan granica EU izjednači s domicilnom trgovinom, osobito u smislu obračuna PDV-a.
 Tražimo smanjenje kartičnih naknada s ciljem jačanja konkurentnosti i smanjenja troškova poslovanja.


 


 


Natrag
scroll to top